Spring naar inhoud

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Wat een mooi diploma mag ik weer toevoegen aan mijn map met diploma’s.

Maar wat zo leuk is aan dit diploma is dat dit diploma voor mij niet zozeer staat voor wat ik geleerd heb. Dit diploma staat voor alles wat ik nu kan om meer kinderen te helpen bij hun leeruitdagingen.

Wat heb ik het afgelopen jaar mooie dingen geleerd en ontdekt. Ik heb nu zoveel meer kennis in huis die ik in kan zetten om meteen meer kinderen te helpen.

De opleiding die me dit diploma heeft opgeleverd, heeft er voor gezorgd dat ik er meteen mee aan de slag kon. Vorig jaar heb ik veel uitgeprobeerd en me eigen gemaakt en dit jaar is het iets wat ik al echt kan toepassen en gebruik.

Ik mag kinderen helpen met rekenen door JaMaRa in te zetten. Na een screening van de visuele vaardigheden en de reflexen en rekenvaardigheden, kan ik een plan maken om het rekenen aan te gaan pakken.
Ik mag kinderen helpen met lezen door de Leesmatrix in te zetten. Ook hierbij begin ik met een screening van de visuele vaardigheden en reflexen en vervolgens onderzoek ik op wel niveau het kind geholpen moet worden.
Ik mag kinderen helpen met spelling door WoordBeeldtrainer in te zetten. Dan doe ik wat ik hierboven al genoemd heb, maar onderzoek dan de spellingvaardigheden er nog bij.
De dominantiematrix is goed in te zetten om het plaatje wat ik zo samenstel van een kind, compleet te maken. De dominantiematrix maakt voor mij de puzzel af. Dit kan me helpen om nog nauwkeuriger te bepalen wat een kind nodig heeft.

Ik heb genoten van de opleiding en geniet nu van de hulp die ik kinderen kan bieden.

Op dit moment ben ik aan het nadenken over hoe ik zo kort mogelijk en precies mogelijk op mijn site kan uitleggen wat de Reflexen inhouden en welke invloed deze hebben op de leer- en gedragsontwikkeling van de kinderen. Dit komt er binnenkort aan.