Spring naar inhoud

Rhythmic Movement Training

Rhythmic Movement Training vormt de basis voor het optimaliseren van onze bewegingen en het integreren van de reflexen. Het is al toe te passen bij baby’s. Bijvoorbeeld wanneer een baby maar niet om kan/leert rollen. De bewegingen zijn effectief voor reflexintegratie, de hersenen als geheel, het optimaliseren van vaardigheden en het verminderen van stress waardoor een kind bijvoorbeeld tot leren kan komen.

Rhythmic Movement Training (RMT) onderzoekt de rol van natuurlijke ontwikkelingsbewegingen van baby’s tijdens de verschillende stadia van ontwikkeling:
– Voor de geboorte.
– De eerste zes maanden na de geboorte.
– Als het kind op zijn handen en knieën kruipt.
– Als het kind leert lopen.


Deze bewegingen zijn van cruciaal belang voor de vaststelling van de grondslagen van het neurale netwerk en de groei en myelinisatie in de hersenen. Ze zijn ook van belang voor het vaststellen van controle over het hoofd, spiertonus en houding, de basis van ons vermogen om gemakkelijk te kunnen bewegen.


RMT werkt met de integratie van de behouden of onderontwikkelde reflexen (ook wel primitieve reflexen) die betrokken zijn bij leer- en gedragsuitdagingen zoals ADD / ADHD, dyslexie, dyspraxie, schrijfproblemen, concentratieproblemen, coördinatie moeilijkheden en bijvoorbeeld het Syndroom van Asperger.


Het is ook succesvol in het werken met mensen met angst, paniek, emotionele onevenwichtigheden, gedragsproblemen, schizofrenie, Parkinson, psychose en PTSS.