Spring naar inhoud

Makkelijk


Soms kan iets wat voor anderen heel simpel is, voor jou heel erg moeilijk zijn. Dat kunnen allerlei verschillende dingen zijn. Bij heel veel dingen kun je je afvragen of het erg is dat je het niet kan, maar bij een aantal basisvaardigheden zul je er alles voor moeten doen om het te leren.

Alle kinderen in de klas kunnen goed lezen, maar bij jou lukt het steeds maar niet of die stomme minsommen lukken alleen jou steeds maar niet. Want dat idee dat jij de enige bent waar het niet lukt, of makkelijk gaat, heb je zo in je hoofd gezet. En zo maak je het onbewust steeds moeilijker voor jezelf.

In de klas zie ik het vaak dat iets zo veel energie kost en dat het toch steeds maar niet lukt. Hoe groot is dan de kick als het na veel oefenen en oefenen en proberen en proberen toch opeens lukt. Wat kun je je dan trots voelen

Ik zag het ook bij mijn eigen dochtertje. Ook zij heeft een enorme kick ervaren nu ze net als iedereen gewoon kan fietsen. Hoeveel energie dat haar niet gekost heeft, en ons, maar hoe waanzinnig is het om haar nu enorm te zien genieten en stralen. Om te zien dat iedereen met haar meegeniet.

Dat trotse gevoel gun ik ieder kind bij al hun uitdagingen. Als je een kind kent, die net een beetje hulp nodig heeft bij zijn of haar uitdaging, zou ik graag helpen. Dan gaan we samen op weg naar die grote kick….