Spring naar inhoud

Lang geleden

Het is enorm lang geleden dat ik hier op mijn blog iets plaatste. Dit komt, omdat ik bij mij op school zulke mooie opdrachten krijg dat ik minder de behoefte had om het in mijn eigen praktijk ook nog uit te voeren. Ik mag op school namelijk alles doen, wat ik ook zelf aanbied. Ik mag Reflexintegratie doen, kinderen coachen, ik leer leren met groepjes uitvoeren en nu ook faalangstreductietraining aanbieden en ik mag naast de plusgroep ook steeds meer de kinderen die het nodig hebben, helpen bij het ontwikkelen van de executieve vaardigheden. Ik geniet met volle teugen, maar toch heb ik ook nu weer een stemmetje in mijn hoofd dat fluistert dat ik nog veel meer kinderen zou kunnen helpen. En dat is wat ik het liefst doe. Ik wil zo veel mogelijk kinderen helpen om lekker in hun vel te zitten en om zich tot hun beste zelf te kunnen ontwikkelen.

En te midden van deze gedachten over wat ik zelf graag zou willen, werd ik vrijdag gebeld door een moeder die over reflexintegratie voor haar zoon nadenkt. Terwijl ik met haar in gesprek was, ging er van alles door mijn hoofd. Dat ik inderdaad nog veel meer voor anderen kan betekenen dan wat ik op school doe.
En vervolgens krijg ik een pracht van een recensie binnen van een moeder wiens zoon ik begeleid op school. Ik werd er stil van. Deze dingen gebeuren niet zomaar. Ik zal de mooie recensie hieronder plaatsen en ik zal weer wat actiever worden op mijn website. En mocht het zo zijn dat er een ouder is die voor zijn of haar kind zoekt wat ik te bieden heb, komen we vast met elkaar in contact.

Hieronder de recensie van een behandeling die ik op school uitoefen:

Mijn zoontje van 10 heeft al een behoorlijk tijdje reflex integratie therapie bij Annemieke. Hij heeft het geluk dat ze zijn juf is en hij doet dit dan ook onder schooltijd, zodat het voor hem vertrouwd is en niet nog iets extra’s na schooltijd. Mijn zoontje is erg slim en leert heel makkelijk, maar zijn motoriek was daar niet helemaal mee in balans. Van kleins af aan viel hij vaak, had hij moeite met schrijven en knippen en was hij eerlijk gezegd behoorlijk onhandig te noemen. Na verloop van tijd verbeterde dit vanzelf wel wat, maar Annemieke stelde voor om er toch nog wat extra aandacht aan te besteden. 1x in de 2 weken doen ze samen oefeningen, die hij daarna thuis regelmatig moet herhalen. Heel handig dat Annemieke altijd even een filmpje mailt met de nieuwe oefeningen, zodat ik precies weet hoe het moet. Mijn zoontje kan namelijk niet altijd alles precies navertellen of nadoen.
Ik heb het idee dat deze oefeningen zeker helpen. Hij lijkt een betere balans gevonden te hebben en “zijn ongelukjes” lijken wat te verminderen. Ik durf hem al met een geruster hart het verkeer in te laten gaan en hij lijkt wat minder onbehouwen.
Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat hij nooit met tegenzin naar Annemieke gaat. Hij vindt haar superlief en vindt de oefeningen zeker niet vervelend.
Ik zou iedereen zeker aanraden om naar Annemieke te gaan dus. Een zinvolle en gelukkig ook nog leuke therapie!

Dank je wel Daniëlle voor je mooie woorden.