Spring naar inhoud

Kindercoaching

Ik heb al vaker verteld over dat ik het geluk heb dat ik alles wat ik aan te bieden heb, mag uitvoeren op mijn school.

Door Corona is er de laatste maanden helaas veel weggevallen doordat we in zogenaamde bubbels werken. De faalangstreductie-training die ik gaf, moest helaas stoppen, omdat we geen groepen meer konden mixen. Maar toen de scholen weer open mochten, kon ik wel 1 op 1 begeleiding geven op 1,5m natuurlijk. En daar hebben we gebruik van gemaakt. Ik heb een aantal leerlingen mogen begeleiden met behulp van het Coachee! spel en wat was dat genieten.

Bij 1 traject ging het vooral over faalangst. Enorm onzeker en vol twijfel kwam ze de eerste keer bij me. Twijfel over de schoolkeuze en onzekerheid of ze het allemaal wel kon, wat resulteerde in toetsstress en fouten maken, mocht echt niet. Maar nu zit er een meisje tegenover me dat heel goed van zichzelf weet dat ze een goede schoolkeuze gemaakt heeft en die het goed vindt als ze een keer iets niet meteen weet. Ze kent zichzelf beter en weet hoe ze om moet gaan met baalmomenten bij fouten en wat ze kan doen als er eens iets fout gaat.

Bij een ander traject ging het vooral over sociale onzekerheid. Maar na een paar sessies bij mij en een meester die ook super te hulp schoot, is dit opgelost. Ik heb het individuele stukje aangepakt en de meester heeft op groepsniveau aangepakt wat hij kon. En ook nu zit er een zelfverzekerd meisje voor me die goed van zichzelf weet waar ze goed in is en wat ze lastig vindt, maar ze weet nu wel hoe ze daar mee om moet gaan.

En het allerleukste is, dat dit maar twee voorbeelden zijn en ik nog meer van dit soort mooie trajecten mag uitvoeren. Ik geniet er enorm van.