Spring naar inhoud

Je ogen

Tijdens de cursus die ik dit jaar volg leer ik heel veel over de ogen. Het lijkt heel logisch dat je ogen van invloed zijn op alles wat je leert en doet. Als alles goed gaat, is er niemand die daar over nadenkt, maar helaas worden je ogen niet vaak onderzocht als je wel tegen een probleem aanloopt. Problemen met lezen, rekenen, schrijven kunnen bijvoorbeeld komen door problemen met de visuele vaardigheden.

Maar ook kunnen je visuele vaardigheden meespelen als je moeite hebt met je concentreren of het begrijpen van de wereld om je heen.

Gisteren kwam ik er achter dat je door problemen met visuele vaardigheden zelfs lager kan scoren dan nodig. Dat zet je toch aan het denken hè?

Ik leer nu hoe ik kinderen hierop kan onderzoeken en kan trainen. In combinatie met de andere onderdelen van deze cursus, kan ik al veel leer- of ontwikkelproblemen aanpakken.

Kom je er achter dat je kind op school veel moeite heeft met rekenen, lezen of begrijpend lezen of is je kind altijd maar onhandig? Botst het overal tegen aan. Of struikelt het vaak?

Wie weet kan ik je dan wel helpen.

Zegt het voort, zegt het voort.