Spring naar inhoud

Falen of leren?

Herken je dat ook? Dat je zo graag alles goed wilt doen, dat je het verschrikkelijk vindt om fouten te maken?

In mijn klas roep ik dagelijks dat fouten gemaakt mogen worden, want daar leer je van. Tenminste dat is natuurlijk mijn taak, ervoor zorgen dat de kinderen leren van hun fouten. Ik ben er trots op als een kind een fout maakt en om uitleg komt vragen om het een volgende keer beter te kunnen. Ik geniet er van als ik kinderen extra uitleg kan geven en dan zie dat ze het doorkrijgen.

Maar… waarom vind ik het dan zelf zo erg om fouten te maken?

Vorige week zeiden veel mensen tegen me dat ze mijn website zo leuk vonden, en wat deed ik, ik haalde mijn schouders op en lachte verlegen. Dit was een klein beetje fout. Wat ik ook had kunnen zeggen: dank je wel, ik geniet er ook enorm van en vind het erg leuk om dat werk te doen.

Dus ik heb er van geleerd. En als nog iemand mij er een compliment over geeft, kun je een volgende keer een trotser antwoord verwachten!